x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Egipt: 15 ani de închisoare pentru o mamă şi copiii ei pentru că au trecut de la islam la creştinism

Egipt: 15 ani de închisoare pentru o mamă şi copiii ei pentru că au trecut de la islam la creştinism

17 Ian 2013   •   11:40
Egipt: 15 ani de închisoare pentru o mamă şi copiii ei pentru că au trecut de la islam la creştinism
Sursa foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP

O mamă şi copiii ei au fost condamnaţi săptămâna trecută de un tribunal din oraşul Beni Suef, Egipt, la 15 ani de închisoare pentru că şi-au schimbat religia şi au trecut de la islam la creştinism, informează Daily Mail.

Nadia Mohamed Ali a fost crescută într-o familie de creştini şi s-a convertit la islam în urmă cu 23 de ani când s-a măritat cu Mohamed Abdel-Wahhab Mustafa. După ce soţul ei a murit, Nadia a vrut ca ea şi familia ei să se întoarcă la religia iniţială.

Alte şapte persoane au fost condamnate la cinci ani de închisoare.

Organizaţiile care luptă pentru drepturile omului avertizează că sentinţa arată ce înseamnă de fapt un guvern islamist egiptean.

Creştinii din Egipt susţin că dacă vor să-şi schimbe religia întâmpină dificultăţi şi sunt nevoiţi astfel să falsifice actele de identitate, cu riscul de a ajunge în închisoare.

Noua Constituţie a generat un val de proteste în Egipt, oponenţii preşedintelui Mohammed Morsi considerând că noul act favorizează islamiştii, aflaţi la putere, şi trădează revoluţia în urma căreia a fost destituit fostul preşedinte Hosni Mubarak.

×
Subiecte în articol: crestinism islam sentinta inchisoare religie