x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Egiptul refuză să se coordoneze cu Israelul în ceea ce privește intrarea ajutoarelor în Gaza

Egiptul refuză să se coordoneze cu Israelul în ceea ce privește intrarea ajutoarelor în Gaza

de Redacția Jurnalul    |    11 Mai 2024   •   23:40
Egiptul refuză să se coordoneze cu Israelul în ceea ce privește intrarea ajutoarelor în Gaza
Sursa foto: Hepta

Autoritățile de la Cairo refuză să se coordoneze cu Israelul în ceea ce privește intrarea ajutoarelor umanitare în Fâșia Gaza. Egiptul consideră că Israelul a ajuns la o ”escaladare inacceptabilă” a atacurilor în Gaza.

Egiptul a refuzat să se coordoneze cu Israelul în ceea ce privește intrarea ajutoarelor în Gaza prin punctul de trecere Rafah din cauza "escaladării inacceptabile" a atacurilor din partea Israelului, a relatat sâmbătă televiziunea Alqahera News, citând un oficial de rang înalt de la Cairo.

Oficialul a mai spus că Egiptul consideră Israelul responsabil pentru deteriorarea situației din Fâșia Gaza, notează Reuters.

În 7 mai, forțele israeliene au ocupat principalul punct de trecere a frontierei de la Rafah, închizând o rută vitală pentru ajutoarele în enclava asediată.

Organizația Națiunilor Unite și alte agenții internaționale de ajutorare au declarat că închiderea celor două puncte de trecere în sudul Gaza - Rafah și Kerem Shalom, controlate de Israel - a izolat practic enclava de ajutorul extern.

Surse din Semiluna Roșie din Egipt au declarat că transporturile cu ajutoare au fost complet oprite.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Egipt Israel fasia gaza