x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "El Chapo", baronului drogurilor, a fost prins! Evadase în iulie 2015

"El Chapo", baronului drogurilor, a fost prins! Evadase în iulie 2015

08 Ian 2016   •   21:40
"El Chapo", baronului drogurilor, a fost prins! Evadase în iulie 2015

Baronul drogurilor Joaquin "El Chapo" Guzman a fost arestat la şase luni după evadarea sa spectaculoasă printr-un tunel dintr-o închisoare de maximă securitate, a anunţat vineri preşedintele mexican, Enrique Pena Nieto, citat de AFP.

"Misiune îndeplinită: l-am prins. Vreau să îi anunţ pe mexicani că Joaquin Guzman Loera a fost arestat", a scris Enrique Pena Nieto pe contul său de Twitter. Un purtător de cuvânt al preşedinţiei Mexicului a confirmat autenticitatea acestui mesaj.

Recent, Marina mexicană a derulat mai multe operaţiuni în statele Sinaloa şi Durango (nord-vest) pentru a încerca să îl prindă pe fugarul în vârstă de 58 de ani după evadarea sa la 11 iulie.

Anunţul arestării sale a fost făcut la scurt timp după ce Marina a informat că a ucis cinci suspecţi într-un schimb de focuri în oraşul Los Mochis, în statul Sinaloa, fieful lui "El Chapo", fără să precizeze însă dacă acest incident are legătură cu baronul drogurilor.

Guzman a evadat dintr-o închisoare aflată în Altiplano, la 90 de kilometri vest de capitala Ciudad de Mexico, printr-un tunel care ducea într-o clădire aflată în construcţie, unde o motocicletă pusă pe şine servea pentru a căra pământul şi a transporta materiale.

"El Chapo" a mai evadat în 2001 dintr-o închisoare de maximă securitate, ascuns într-un coş cu lenjerie murdară.

×