x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Eliberarea ostaticilor ținuți captivi de Hamas, amânată cel puțin până vineri

Eliberarea ostaticilor ținuți captivi de Hamas, amânată cel puțin până vineri

de Redacția Jurnalul    |    23 Noi 2023   •   07:14
Eliberarea ostaticilor ținuți captivi de Hamas, amânată cel puțin până vineri
Sursa foto: Hepta

Eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas a fost amânată cel puțin până vineri. Informațiile inițiale indicau că ostaticii deținuți de Hamas ar putea fi eliberați chiar joi dimineață.

Deși informațiile inițiale indicau că ostaticii deținuți de Hamas ar putea fi eliberați chiar joi dimineață, directorul Consiliului Național de Securitate, Tzachi Hanegbi, a declarat că eliberările nu vor începe până vineri.

"Contactele privind eliberarea ostaticilor noștri avansează și continuă în mod constant", a declarat Hanegbi într-o declarație.

"Începutul eliberării va avea loc conform acordului inițial dintre părți și nu înainte de vineri".

Deocamdată nu sunt detalii despre ceea ce ar fi putut cauza întârzierea.

Israelul și Hamas au convenit miercuri asupra unei încetări a focului în Gaza pentru cel puțin patru zile, pentru a permite accesul ajutoarelor și eliberarea a cel puțin 50 de ostatici deținuți de militanții din enclava palestiniană în schimbul a cel puțin 150 de palestinieni închiși în Israel.

Ora de începere a armistițiului și de eliberare a ostaticilor capturați de Hamas în timpul atacului din 7 octombrie asupra Israelului nu fusese încă anunțată oficial. O sursă egipteană din domeniul securității a declarat că mediatorii au încercat să stabilească o oră de începere a armistițiului pentru joi la ora 10.00.

Radioul israelian Kan, citând un oficial israelian, a raportat că a existat o întârziere de 24 de ore pentru că acordul nu a fost semnat de Hamas și de mediatorul Qatar. Oficialul a declarat că sunt optimiști că acordul va fi pus în aplicare atunci când va fi semnat, relatează Reuters.

Premierul Benjamin Netanyahu nu a făcut nicio mențiune despre o eventuală amânare a punerii în aplicare a acordului în timpul unei conferințe de presă, miercuri seara târziu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ostatici hamas eliberare