x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elicoptere Puma: Londra amână contractul cu România

Elicoptere Puma: Londra amână contractul cu România

de Mihaela Matachita    |    26 Mai 2009   •   00:00

Planul Guvernului britanic de a atribui un contract de 400 de milioane de lire sterline (454 milioane de euro) companiei Eurocopter din România, pentru modernizarea a 33 de elicoptere de tip Puma din dotarea RAF, a fost amânat de teama reacţiei alegătorilor.



Potrivit ediţiei online a cotidianului The Times, parlamentarii laburişti sunt îngrijoraţi de reacţia alegătorilor pe fondul creşterii şomajului în Marea Britanie. Guvernul ar prefera alocarea contractului companiei Augusta Westland în locul Eurocopter, pentru modernizarea aparatelor Sea King ale Marinei Regale, în locul celor de tip Puma. Lucrările ar urma să se desfăşoare în Yeovil, creând astfel sute de locuri de muncă.

"Din punct de vedere politic este inacceptabil să trimitem lucrări în România", a comentat un oficial militar. Exprimându-se în favoarea modernizării aparatelor Sea King Bernie, Bernie Hamilton, coordonatorul sindicatului Amicus, spune că aceasta "ar permite Westland să angajeze mai mulţi oameni şi ar ajuta şi compania Rolls-Royce, care fabrică motoarele". Ministrul Comerţului, Lord Madelson, a pledat în favoarea Eurocopter, deoarece astfel s-ar garanta în viitor contracte cu Airbus.

×
Subiecte în articol: externe