x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elon Musk este rugat să ajute la evacuarea Mariupolului

Elon Musk este rugat să ajute la evacuarea Mariupolului

12 Mai 2022   •   11:20
Elon Musk este rugat să ajute la evacuarea Mariupolului

Un comandant al pușcașilor marini ucraineni, refugiat împreună cu alți luptători în oțelăria Azovstal din Mariupol, a făcut un apel personal la Elon Musk pentru a-i ajuta pe militari să părăsească în siguranță orașul din sudul țării, care de câteva săptămâni este asediat de invadatorii ruși.

Solicitarea a fost făcută pe rețelele de socializare.

„Oamenii spun că ai venit de pe altă planetă pentru a-i învăța pe oameni să creadă în imposibil. Planetele noastre sunt una lângă alta, așa cum trăiesc eu, unde este aproape imposibil să supraviețuiești. Ajutați-ne să ieșim din Azovstal spre o țară mediatoare. Dacă nu tu, atunci cine? Dă-mi un indiciu", a scris Serhiy Volyna pe Twitter, potrivit BBC.

Într-o altă postare pe Facebook, Volyna l-a descris pe Musk ca fiind un „supraom", cerându-i să ajute la evacuarea către „o țară terță".

Sute de pușcași marini, luptători ai regimentului Azov, membri ai Gărzii Naționale și polițiști de frontieră sunt ultimii apărători ucraineni care se adăpostesc de bombardamentele intense ale Rusiei în buncărele subterane de la Azovstal, o zonă industrială vastă.

Până în prezent, Musk nu a comentat apelul comandantului pușcașilor marini.

Toate încercările de a-i evacua pe luptătorii ucraineni, dintre care mulți sunt grav răniți, au eșuat până în prezent. Cu toate acestea, sute de civili au fost lăsați să părăsească locul în ultimele zile.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: elon musk