x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elon Musk face din nou declarații despre bitcoin. Tesla ar putea accepta plățile în moneda virtuală

Elon Musk face din nou declarații despre bitcoin. Tesla ar putea accepta plățile în moneda virtuală

22 Iul 2021   •   10:32
Elon Musk face din nou declarații despre bitcoin. Tesla ar putea accepta plățile în moneda virtuală

Tesla va accepta din nou plăţile în criptomoneda bitcoin, după ce o să verifice cantitatea de energie regenerabilă folosită pentru minarea de monede digitale, a anunţat Elon Musk, la conferinţa B Word, citat de Reuters.

Declarațiile contradictorii ale acestuia dn ultima vreme a bulversat piața și a avut o influență semnificativă asupra valorii acestei monede digitale, provocând scăderea valorii acesteia. El a criticat consumul de energie al firmelor care se ocupă cu minarea de monede digitale şi a suspendat plăţile cu bitcoin, după ce le acceptase anterior.

Bitcoin s-a apreciat cu 8%, ajungând la 32.160 dolari (dar la jumătate față de valoarea sa din aprilie 2021), ethereum a urcat cu 11,6%, la 1.993,36, iar acţiunile Tesla au scăzut cu 0,8%, la 655,30 dolari.

"Vreau mai multe verificări pentru a confirma că procentul de energie regenerabilă folosită este cel mai probabil la circa 50% şi există tendinţa de creştere a acestuia. Dacă va fi aşa, Tesla va accepta din nou bitcoin. Cel mai probabil răspuns este că Tesla va relua acceptarea bitcoin", a declarat antreprenorul.

Acesta a spus că deține mai multe monede virtuale, bitcoin, ethereum şi dogecoin, pe lângă bitcoin deţinut de companiile Tesla şi SpaceX.

"Dacă piaţa va continua să înregistreze evoluţii fluctuante, în funcţie de postările pe Twitter ale lui Elon Musk, va fi un obstacol major pentru această clasă de active. Faptul că există aceste fluctuaţii mari de la postările pe Twitter ale unei singure persoane diminuează legitimitatea acestei clase de active", a declarat Matt Maley, analist şef la Miller Tabak + Co.

Companiile care minează criptomonede folosesc sute de computere care funcțonează continuu pentru a verifica tranzacțiile, ceea ce duce la un consum mens de energie. 

 

×
Subiecte în articol: elon musk tesla bitcoin