x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elveţia doreşte adaptarea acordului privind libera circulaţie a persoanelor

Elveţia doreşte adaptarea acordului privind libera circulaţie a persoanelor

de Agerpres    |    12 Iun 2014   •   19:37
Elveţia doreşte adaptarea acordului privind libera circulaţie a persoanelor

Elveţia a informat joi Uniunea Europeană că doreşte o adaptare a acordului privind libera circulaţie a persoanelor (ACLP), care este incompatibil cu Constituţia elveţiană după referendumul din 9 februarie în care populaţia s-a pronunţat în favoarea limitării imigraţiei în masă, informează AFP.

Potrivit unui comunicat al Biroului Federal pentru Migraţie (ODM) de la Berna, această informare a fost făcută în cadrul celei de-a 14-a reuniuni anuale a Comitetului mixt Elveţia-UE de la Bruxelles privind libera circulaţie.

Berna îşi va prezenta propunerile concrete după pauza estivală.

În cursul acestei reuniuni anuale, delegaţia elveţiană a prezentat conţinutul noilor prevederi constituţionale privind imigraţia care rezultă din votul de pe 9 februarie şi a explicat care este impactul acestuia asupra acordului bilateral privind libera circulaţie, precizează ODM.

Discuţiile au atins de asemenea şi alte teme legate de acordul privind libera circulaţie, precum prelungirea dispoziţiilor tranzitorii aplicabile României şi Bulgariei, recunoaşterea diplomelor, punerea în aplicare a măsurilor de asistenţă sau iniţiativa privind expulzarea.

Delegaţia elveţiană a fost condusă de directorul ODM Mario Gattiker, iar cea a UE de Gianluca Grippa de la Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE). 

×
Subiecte în articol: libera circulatie elvetia