x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron cere menţinerea angajamentelor internaţionale de reducere a poluării

Emmanuel Macron cere menţinerea angajamentelor internaţionale de reducere a poluării

07 Noi 2022   •   23:00
Emmanuel Macron cere menţinerea angajamentelor internaţionale de reducere a poluării

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a cerut luni, la Conferinţa ONU privind schimbările climatice, menţinerea angajamentelor internaţionale de reducere a emisiilor poluante, în pofida războiului din Ucraina.

"Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei nu doar că a adus războiul pe continentul european, ci a generat şi incertitudine şi tensiuni în întreaga lume. Dar, în condiţiile în care vedem că multe state sunt afectate de consecinţele devastatoare ale schimbărilor climatice, trebuie să arătăm că urgenţa climatică este o temă actuală, iar angajamentele nu trebuie sacrificate", a declarat Emmanuel Macron, potrivit postului BBC News, în discursul rostit la Conferinţa părţilor privind schimbările climatice (COP27), aflată în curs în staţiunea egipteană Sharm El-Sheikh.

"Trebuie să continuăm acţiunile pentru atenuarea efectelor schimbărilor climatice şi să facem tranziţia de la cărbune", a precizat preşedintele Franţei, îndemnând naţiunile dezvoltate să respecte planurile de reducere a emisiilor poluante şi să contribuie la "solidaritatea financiară" cu naţiunile sărace.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: emmanuel macron onu poluare