x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emoții pentru Angela Merkel. Avionul în care se afla cancelarul Germaniei s-a defectat în timpul zborului

Emoții pentru Angela Merkel. Avionul în care se afla cancelarul Germaniei s-a defectat în timpul zborului

04 Oct 2015   •   13:22
Emoții pentru Angela Merkel. Avionul în care se afla cancelarul Germaniei s-a defectat în timpul zborului

Cancelarul german Angela Merkel s-a văzut nevoită să zboare duminică în India la bordul unui avion militar de transport, după ce aeronava guvernamentală a suferit o defecţiune tehnică la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul din Berlin, informează DPA.

Merkel, însoţită de o delegaţie formată din miniştri, oameni de afaceri şi jurnalişti, urma să călătorească la bordul aeronavei 'Konrad Adenauer', un Airbus A340 modificat, care poartă numele primului cancelar al Germaniei după încheierea celui de-al doilea Război Mondial.

Un jurnalist al DPA care călătorea cu Merkel a transmis că întreaga delegaţie va zbura la bordul aeronavei 'Kurt Schumacher', un Airbus A310 care a fost botezat în onoarea fostului lider al Partidului Social-Democrat şi care este folosit de obicei în misiuni ale Armatei germane (Bundeswehr). Nu este clar ce fel de defecţiune a suferit avionul guvernamental.

DPA comentează că avionului militar de transport îi lipsesc multe dintre facilităţile aeronavei guvernamentale, printre care o sală separată de şedinţe pentru cancelar. Totuşi, avionul urma să ajungă la timp la New Delhi. Merkel şi consilierii săi au fost aşezaţi în partea din faţă a avionului militar, în spatele lor au fost amplasaţi patru membri ai cabinetului, urmaţi de oamenii de afaceri şi, spre coada avionului, şedeau jurnaliştii. "Nu suntem toţi sub acelaşi acoperiş", a comentat un membru al delegaţiei.

Angela Merkel începe o vizită de trei zile în India, având ca obiectiv intensificarea relaţiilor comerciale şi economice bilaterale, care în prezent stagnează. În afară de New Delhi, Merkel va vizita şi centrul tehnologiei informaţionale din India, Bangalore. Cancelarul german va avea întrevederi cu premierul indian Narendra Modi. Germania este cel mai mare partener comercial al Indiei din Uniunea Europeană şi cel de-al şaptelea investitor străin în India. Relaţiile bilaterale în 2014 au fost estimate la 16 miliarde euro, cu mult sub ţinta de 20 de miliarde de euro stabilită de Merkel cu prilejul vizitei sale anterioare, din 2011.

×
Subiecte în articol: Angela Merke