x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Enrique Pena Nieto: Mexicul nu va plăti niciun zid

Enrique Pena Nieto: Mexicul nu va plăti niciun zid

26 Ian 2017   •   15:59
Enrique Pena Nieto: Mexicul nu va plăti niciun zid

Preşedintele mexican Enrique Pena Nieto a condamnat miercuri proiectul zidul de la frontiera cu SUA, pentru construcţia căruia omologul său american Donald Trump a emis un ordin executiv, transmite AFP. 

"Regret şi condamn decizia Statelor Unite de a continua construcţia zidului care, de ani de zile, în loc să ne unească, ne desparte", a spus Pena Nieto într-un mesaj video difuzat pe contul său de Twitter. 

"Mexicul nu crede în ziduri. Am spus-o de mai multe ori: Mexicul nu va plăti niciun zid", a reacţionat el la promisiunile lui Trump că zidul va fi plătit de mexicani. 

Donald Trump a luat miercuri şi alte măsuri împotriva imigraţiei ilegale, iar Ernesto Pena Nieto a reacţionat anunţând că a cerut celor 50 de consulate mexicane din SUA să se transforme în "adevăraţi apărători ai drepturilor migranţilor mexicani". 

Deşi opoziţia i-a cerut miercuri să îşi anuleze întâlnirea programată cu Trump, la Washington, preşedintele mexican nu a făcut un anunţ în acest sens. În aceeaşi zi, ministrul de externe Luis Videgaray Caso a anunţat, potrivit Reuters, că Pena Nieto se va întâlni cu omologul său american, aşa cum era stabilit.

AGERPRES

×