x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan, convorbiri cu Presedintii Rusiei si Irakului dupa atacurile contra PKK si ISIL

Erdogan, convorbiri cu Presedintii Rusiei si Irakului dupa atacurile contra PKK si ISIL

de Dan Constantin    |    27 Iul 2015   •   14:17
Erdogan, convorbiri cu Presedintii Rusiei si Irakului dupa atacurile contra PKK si ISIL
Sursa foto: wikimedia commons

Presedintele Turciei,Regep Erdogan, a avut convorbiri telefonice cu presedintii Rusiei si Irakului in 26 iulie prin care i-a informat despre atacurile tranfrontaliere asupra taberelor PKK din nordul Irakului si punctelor militare ale ISIL din Siria.Informatia este difuzata de publicatia turca Hurryet . De asemenea, Erdogan a avut convorbiri cu acelasi subiect cu secretarul general al ONU si presedintele consiliului UE.

Cotidianul Hurryet relateaza despre intalnirea din 25 iulie a premierului Ahmet Davutoglu cu redactori sefi ai principalelor publicatii din Turcia in care a subliniat ca actiunile PKK au schimbat jocul in regiune, situatia aflandu-se intro noua paradigma. Interventia militara a Turciei, ca riposta la actele de agresiune ale PKK si ISIL impotriva Turciei aduc modificari in balanta de forte in conflictul cu islamistii, comenteaza publicatia citata.

In cursul unor convorbiri cu Vladimir Putin la Moscova in 29 iunie, ministrul de externe al Siriei a fost convins sa accepte lovituri transfrontaliere ale Turciei in teritoriile controlate de ISIL.

vezi Putin mediază între Turcia şi Siria

in 23 si 24 iulie Turcia a efectuat raiduri aeriene impotriva PKK si ISIL.

×