x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan promite roşii şi ardei mai ieftini pentru populaţie, în contextul apropierii alegerilor

Erdogan promite roşii şi ardei mai ieftini pentru populaţie, în contextul apropierii alegerilor

08 Feb 2019   •   22:30
Erdogan promite roşii şi ardei mai ieftini pentru populaţie, în contextul apropierii alegerilor

Municipalităţile din Turcia vor începe să vândă alimente la preţuri reduse pentru a concura cu preţurile în creştere rapidă din supermarketuri şi magazinele mai mici, a anunţat vineri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, ţintind presupuşii speculanţi, relatează DPA.

"Dacă unii oameni (fac speculă cu preţurile) în supermarketuri sau în alte părţi, atunci municipalităţile vor începe să vândă alimente", a spus Erdogan la un miting de companie în oraşul Sivas din Anatolia.

"Vom introduce acolo produse la cele mai mici preţuri", a declarat el.

Turcia va organiza alegeri locale la 31 martie, iar starea economiei, în special inflaţia ridicată, rămâne o chestiune majoră pentru votanţi.

Rata inflaţiei pentru 2018 a rămas la peste 20%, cu cea mai mare creştere anuală de 30,97% pentru alimente, a precizat luni Institutul de Statistică din Turcia (TurkStat).

Conform TurkStat, preţurile la ardei şi vinete, ambele fiind legume de bază în gospodăriile din Turcia, au crescut cu peste 80% în ianuarie comparativ cu luna anterioară.

Erdogan i-a acuzat vineri pe speculanţii de preţuri că încearcă să îi submineze guvernul. "George şi Hans vor să ne lovească, iar aceşti oameni îi ajută", a spus el, folosind nume occidentale pentru a se referi la puteri străine.

Şeful Trezoreriei şi ministru de finanţe Berat Albayrak, care este ginerele lui Erdogan, a mers chiar mai departe şi a vorbit miercuri despre un "terorism alimentar", conform cotidianului Hurriyet.

Municipalităţile vor deschide într-o primă fază depozite de vânzare la Istanbul şi la Ankara începând de săptămâna viitoare, a adăugat Albayrak.

Guvernul şi-a intensificat auditurile la depozitele alimentare, în timp ce poliţia locală a dat amenzi magazinelor mici şi supermarketurilor pentru preţuri considerate nejustificat de mari, au relatat mass-media din Turcia în această săptămână.AGERPRES

×
Subiecte în articol: erdogan roșii și ardei ieftin alegeri turcia