x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erupţia VIOLENTĂ a vulcanului Colima, surprinsă de o cameră web (VIDEO)

Erupţia VIOLENTĂ a vulcanului Colima, surprinsă de o cameră web (VIDEO)

23 Ian 2015   •   15:44
Erupţia VIOLENTĂ a vulcanului Colima, surprinsă de o cameră web (VIDEO)

Erupţia vulcanului Colima, din vestul Mexicului, la 21 ianuarie, a fost surprinsă de o cameră web montată tocmai pentru a supraveghea activitatea vulcanului, scrie lemonde.fr, citat de Agerpres. Explozia din 21 ianuarie, la ora locală 9.13 a.m., a generat un nor de cenuşă proiectat la o altitudine de 4 kilometri, relatează Mashable.com.

Autorităţile civile locale au anunţat că nu există vreun risc pentru populaţie, pentru că vântul îndepărtează norul de cenuşă de comunităţile aflate în zona din apropierea vulcanului, care leagă cele două state Colima şi Jalisco.

Guvernatorul statului Colima, Mario Anguiano Moreno, a postat un mesaj pe Twitter în care a dat asigurări că nu sunt motive ca populaţia să intre în panică, recomandând localnicilor să aibă încredere în mesajele transmise deja de Protecţia Civilă din Colima.

Complexul vulcanic Colima reuneşte trei vârfuri vulcanice, fiind una dintre cele mai active zone seismice din Mexic, potrivit Global Volcanism Program al Institutului Smithsonian.

×