x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Este un MIRACOL! Vaticanul susţine că un băieţel a fost vindecat de o putere SUPRANATURALĂ

Este un MIRACOL! Vaticanul susţine că un băieţel a fost vindecat de o putere SUPRANATURALĂ

18 Apr 2013   •   10:17
Este un MIRACOL! Vaticanul susţine că un băieţel a fost vindecat de o putere SUPRANATURALĂ
Sursa foto: Flickr

Papa Francisc spune că Theresia Bonzel, o măicuţă din Germania care a murit în urmă cu aproape un secol, este responsabilă de vindecarea miraculoasă a lui Luke Burgie, un băieţel din Colorado. Beatificarea măicuţei este programată a avea loc în noiembrie, ceea ce înseamnă că Bonzel este cu un pas mai aproape de a deveni sfântă, scrie scrie New York Daily News.

Suveranul Pontif susţine că Theresia Bonzel a intervenit "de dincolo de mormânt" pentru a-l vindeca pe băiatul din Colorado.

Înainte de anunţul din 27 martie, Bisericii Catolice i-a luat ani buni ca să confirme două lucruri: că miracolul a fost atât spontan, cât şi complet.

În anul 1998, Luke Burgie, în vârstă de 4 ani, a început să se simtă foarte rău, acuzând dureri foarte puternice la stomac. Timp de şase luni, Luke a avut câte 10 crize violente de diaree pe zi, spune mama băiatului.

"Medicii i-au prescris diferite medicamente, diete şi i-au făcut mai multe analize însă nu au putut spune ce se întâmplă cu băiatul meu", povesteşte Jan Burgie.

Din cauza bolii, Luke a fost retras de la grădiniţă. Micuţul se stingea câte puţin în fiecare zi, iar când medicii au anunţat-o pe Jan că Luke este suspectat de cancer, femeia, o catolică devotată, a rugat două măicuţe să se roage pentru fiul ei.

Surorile Margaret Mary Preister şi Evangeline Spenner s-au rugat timp de 9 zile la Theresia Bonzel, cerându-i acesteia să intervină pentru micuţul Luke.

În 22 februarie 1999, Luke s-a trezit şi i-a spus mamei lui că nu-l mai doare burtica. De atunci, durerile n-au mai reveit niciodată.

"Am ştiu atunci că a fost un miracol", spune Jan.

Iar Biserica Catolică a analizat timp de 14 ani acest caz până a ajuns la aceeaşi concluzie.

×