x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Evadare spectaculoasă: Cu elicopterul, spre libertate

Evadare spectaculoasă: Cu elicopterul, spre libertate

de Sînziana Stancu    |    27 Apr 2009   •   00:00

Şeful unei secte condamnat la 15 ani de închisoare a reuşit să evadeze ca-n filme, cu elicopterul, din închisoarea de pe insula Reunion.



Juliano Verbard, condamnat în februarie 2008 la 15 ani de închisoare pentru viol şi agresiuni sexuale împotriva minorilor, a evadat astăzi cu ajutorul unui elicopter din închisoarea de pe insula franceză Reunion, informează AFP.

A mai scos din penitenciar doi adepţi ai săi, membri ai sectei pe care o conducea, numită "Coeur douleuroux et imacule de Marie" ("Inima tristă şi curată a Mariei"), Fabrice Michel şi tatăl lui, Alexin Jismy Michel, care fuseseră închişi o dată cu el. Autorităţile locale au informat că elicopterul fusese deturnat de către trei bărbaţi, care îl închiriaseră pentru o excursie. Ei i-au ameninţat cu armele pe pilot şi pe copilot, pe aeroportul Gillot, din St. Denis, şi l-au forţat să aterizeze în curtea închisorii Domenjod, din insulă.  

CRINII DRAGOSTEI
Verband violase şi agresase sexual copii între 9 şi 12 ani, ai căror părinţi erau membri ai sectei. El şi ceilalţi doi evadaţi, condamnaţi tot la 15 ani de închisoare, fuseseră acuzaţi şi de sechestrarea unui băiat de 12 ani, Alexandre, pe care vroiau să-l coopteze în sectă. Atunci, autorităţile sesizate de dispariţia copilului au pornit pe urma sectanţilor şi i-au gasit prin în august 2007.

Alexandru a fost eliberat teafăr şi nevătămat, iar secta a fost desfiinţată. Verband înfiinţase secta în 2002, după ce reuşise să păcălească sute de naivi că fecioara Maria le va vorbi direct în a opta zi a fiecărei luni, la ora 10:00 seara. Membrior sectei li se cereau câte 20 de euro pentru aceste şedinţe în care Verband simula apariţia Fecioarei Maria, făcându-i să creadă că ea îi numeşte "Micii crini ai dragostei".

Autorităţile franceze s-au mobilizat imediat pentru prinderea evadaţilor, dar, din păcate, nu le-a dat încă de urmă.

×
Subiecte în articol: externe