x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Evgheni Prigojin, înmormântare discretă la periferia orașului Sankt Petersburg

Evgheni Prigojin, înmormântare discretă la periferia orașului Sankt Petersburg

de Redacția Jurnalul    |    29 Aug 2023   •   22:42
Evgheni Prigojin, înmormântare discretă la periferia orașului Sankt Petersburg
Sursa foto: Hepta

Șeful mercenarilor ruși Evgheni Prigojin a fost înmormântat în liniște, marți, într-un cimitir de la periferia orașului Sankt Petersburg, la șase zile după ce a murit într-un accident de avion, potrivit Reuters.

Înmormântarea a avut loc departe de lumina reflectoarelor și într-un contrast puternic cu stilul obraznic și autopublicitar cu care Prigojin și-a alimentat reputația de nemilos și ambițios, în Rusia și mult dincolo de granițele ei.

„Despărțirea de Evgheni Viktorovici a avut loc într-un format închis. Cei care doresc să își ia rămas bun pot vizita cimitirul Porokhovskoye”, a declarat serviciul său de presă într-o scurtă postare pe Telegram.

Prigozhin, doi locotenenți de top din grupul său Wagner și patru gărzi de corp se numără printre cele 10 persoane care au murit când avionul său privat Embraer Legacy 600 s-a prăbușit la nord de Moscova pe 23 august.

El a murit la două luni după ce a organizat o scurtă revoltă împotriva instituției de apărare care a reprezentat cea mai mare provocare la adresa președintelui Vladimir Putin de când a ajuns la putere în 1999.

Fotografiile și înregistrările video ale Reuters de marți seara au arătat mormântul lui Prigojin presărat cu flori.

Postul de știri independent Agentstvo a citat un angajat al cimitirului care a declarat că doar 20-30 de prieteni și rude au participat la ceremonie și că aceasta a durat doar 40 de minute.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×