x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Experimente militare SECRETE în Marea Britanie: Mii de animale aruncate în aer, otrăvite sau infectate cu Antrax (VIDEO)

Experimente militare SECRETE în Marea Britanie: Mii de animale aruncate în aer, otrăvite sau infectate cu Antrax (VIDEO)

19 Dec 2012   •   13:10
Experimente militare SECRETE în Marea Britanie: Mii de animale aruncate în aer, otrăvite sau infectate cu Antrax (VIDEO)

Numărul animalelor folosite în experimente militare a crescut cu peste o mie în ultimii trei ani, scrie Daily Mail. Aproximativ 10.000 de porci, maimuţe, iepuri şi alte rozătoare au fost folosite în teste secrete la baza militară de cercetare Porton Down, anul trecut, potrivit lui Philip Dunne, ministrul adjunct al apararii, care a făcut publică această problemă chiar într-o şedinţă din Paralament.

Potrivit informaţiilor obţinute de oficial de la o organizaţie de apărare a drepturilor animalelor, la baza militară de cercetare Porton Down, din Wiltshire porcii vii sunt aruncaţi în aer cu explozibile, obligaţi să inhaleze gaz de muştar, maimuţele sunt infectate cu antrax sau ucise cu anumite neurotoxine.

În prezent, sunt autorizate 21 de "proceduri pe animale". Cele mai multe teste produc "suferinţă intensă şi îndelungată" cobailor, a declarat ministrul Dunne.

Oficialul britanic nu crede că asemenea experimente chiar sunt utile din punct de vedere al siguranţei şi că nu au cum să ajute la salvarea vieţilor unor oameni.

"Trebuie să ne gândim la siguranţa soldaţilor şi a civililor, dar răspunsul nu stă în aruncarea în aer a unor animale sau din expunerea lor la chimicale sau virusuri letale", a mai spus Dunne.

×