x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Expert britanic: Ucraina umilește Rusia pe câmpul de luptă și șterge podeaua cu ea în ceea ce privește opinia mondială

Expert britanic: Ucraina umilește Rusia pe câmpul de luptă și șterge podeaua cu ea în ceea ce privește opinia mondială

18 Mar 2022   •   12:01
Expert britanic: Ucraina umilește Rusia pe câmpul de luptă și șterge podeaua cu ea în ceea ce privește opinia mondială

Ucraina „umilește” Rusia pe câmpul de luptă și „șterge podeaua cu ea în ceea ce privește opinia mondială”, spune un expert militar britanic.

„Rușii fac aproape toate greșelile tactice pe care le pot face. Trupele ruse arată ca niște forțe care nu sunt complet pregătite, care nu s-au gândit la cum ar putea arăta o campanie majoră. Ucrainenii stagnează înaintarea Rusiei în toate zonele și chiar operează acum contraatacuri destul de eficiente. Rușii pierd o mulțime de echipamente și trupe”, spune prof. Michael Clarke, fost director al think tank-ului Royal United Services Institute (RUSI).

El afirmă că Ucraina dispune de un sistem de comandă și control al câmpului de luptă, construit cu ajutorul NATO după 2014.

Atacul asupra unei fabrici de întreținere a avioanelor din Lvov, în această dimineață, arată „clar că rușii caută infrastructura care ține aeronavele ucrainene în aer”, spune expertul. Lovirea orașului din vestul țării, aflat la doar 70 km de granița cu Polonia, este „o încercare de a speria Occidentul să nu-i ajute pe ucraineni”, explică acesta la emisiunea Today de la BBC Radio 4.

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina experet britanic