x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Expert: Ucraina câștigă războiul!

Expert: Ucraina câștigă războiul!

07 Apr 2022   •   11:50
Expert: Ucraina câștigă războiul!
Sursa foto: Hepta

Ucraina câștigă războiul din țara sa, potrivit unui expert în zona Europa de Est și Rusia.

Mark Voyger, de la Programul transatlantic de apărare și securitate de la Centrul pentru analiză europeană, a declarat pentru Sky News că „Ucraina câștigă războiul pe teren, din punct de vedere tactic, operațional, internațional, strategic”.

„Voi spune că din punct de vedere informațional, războiul informațional este cu siguranță critic. Din păcate, știți, Putin este încă la putere și câștigă războiul acasă. El recreează încet, dar sigur, sistemul sovietic - un sistem totalitar care interzice orice disidență și înăbușă accesul la informații libere.... Așadar, pe plan internațional, Ucraina câștigă. Pe plan intern, Rusia câștigă, până în momentul în care vom reuși să pătrundem prin acest zid gros de minciuni și propagandă și să convingem poporul rus că el este rău chiar și pentru ruși", a explicat Mark Voyger.

El a mai spus că NATO ar trebui să patruleze în Marea Neagră.

„Marea Neagră este acum transformată într-un lac rusesc, așa cum a fost Marea Azov, iar Marea Neagră este de fapt împărțită de mai mulți membri NATO: România, Bulgaria, Turcia. Așa că aș spune că, în cele din urmă, trebuie să facem acest lucru. Dacă nu există o zonă de interdicție aeriană, dacă ne simțim reticenți în a o impune, putem face ceva în legătură cu o zonă de interdicție a navigației, dacă vreți, în Marea Neagră, pentru că Rusia a vizat navigația internațională" , a precizat expertul de la Centrul pentru analiză europeană.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina