x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Explozie în sud-estul Turciei: cel puţin 11 civili au fost răniţi

Explozie în sud-estul Turciei: cel puţin 11 civili au fost răniţi

12 Sep 2016   •   12:31
Explozie în sud-estul Turciei: cel puţin 11 civili au fost răniţi
Sursa foto: Foto - ARHIVA

Cel puţin 11 persoane au fost rănite în urma unei puternice explozii care a zguduit luni dimineaţă oraşul Van, din sud-estul Turciei, regiune majoritar kurdă, deflagraţie ce a fost provocată, se pare, de o maşină-capcană, conform unei surse de securitate turce, citată de Reuters.

Potrivit AFP, care citează agenţia locală Anadolu, explozia a survenit în apropiere de sediul local al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, la putere) şi a biroului guvernatorului.

Mai multe media turce au indicat că un vehicul-capcană s-ar putea afla la originea acestui atac, care nu a fost încă revendicat.

Imagini ale televiziunii NTV arătau maşini ale serviciilor de urgenţă deplasându-se la locul exploziei, pompierii încercând să stingă focul declanşat în urma deflagraţiei.

Această explozie intervine la o zi după demiterea a 28 de primari, suspectaţi că ar avea legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat de Ankara şi aliaţii săi occidentali drept o "organizaţie teroristă".

Rebelii PKK şi armata turcă au întrerupt în urmă cu un an o fragilă încetare a focului şi au reluat ostilităţile declanşate în 1984.

Mai mult, Ankara a lansat la 24 august o ambiţioasă ofensivă în nordul Siriei pentru a-i alunga pe jihadiştii grupării Statul Islamic de la frontieră, precum şi împotriva rebelilor kurzi din PKK şi YPG (Unităţile de apărare ale poporului kurd).

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: turcia explozie