x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXPLOZIE la un combinat de îngrăşăminte din Texas: 70 de oameni au murit, zeci de clădiri au fost avariate (VIDEO)

EXPLOZIE la un combinat de îngrăşăminte din Texas: 70 de oameni au murit, zeci de clădiri au fost avariate (VIDEO)

18 Apr 2013   •   08:10
EXPLOZIE la un combinat de îngrăşăminte din Texas: 70 de oameni au murit, zeci de clădiri au fost avariate (VIDEO)
Sursa foto: captura video

Aproximativ 70 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte câteva sute au fost rănite în explozia ce a avut loc miercuri seară la un combinat de îngrăşăminte din apropiere de Waco (statul Texas), a anunţat postul local de televiziune KWTX news care citează responsabili din cadrul serviciilor de urgenţă, transmite AFP., citată de Agerpres. Deşi nu există cifre exacte, KWTX news transmite că aproximativ 200 de persoane au fost rănite, iar 40 din ele se află în stare gravă, potrivit CBS.

La West, unde se află nemijlocit combinatul trăiesc circa 2.800 de persoane.Fumul degajat de incendiul, care a urmat unei explozii ar putea fi toxic. Explozia s-a produs cu puţin timp înaintea orei locale 20h00 (joi 01h00 GMT joi) la combinatul West Fertilizer, a indicat un purtător de cuvânt al pompierilor Don Yeager, precizând că originea deflagraţiei nu a fost încă stabilită, dar că ar putea fi o scurgere de amoniac. "Explozia a fost într-atât de puternică încât a provocat incendii la clădirile adiacente", a adăugat el.

Printre cei morţi ar fi pompieri şi poliţişti, transmit unele media, în timp ce AFP evocă doar rănirea mai multor pompieri.

De altfel, bilanţul victimelor nu a putut fi verificat imediat de AFP. KWTX îl citează pe directorul serviciilor de urgenţă din West, la nord de Waco, George Smith.



Potrivit martorilor oculari, oraşul arată ca o zonă de război. În urma exploziei şi a incendiului de la combinatul de îngrăşăminte au fost distruse în jur de 100 de clădiri, între care o şcoală şi un spital. În urma exploziei a fost sistată alimentarea cu energie electrică. Suflul deflagraţiei a fost într-atât de puternic încât geamurile clădirilor din apropiere s-au spart.

Conform unor informaţii, în clădirile avariate s-ar afla blocaţi oameni.

Echipele de salvare, mobilizate la stingerea focului, au ocupat un întreg teren de fotbal. Autorităţile au impus o zonă de interdicţie aeriană deasupra oraşului pentru a nu împiedica zborul elicopterelor medicale.

Această tragedie intervine la două zile după dublul atentat la linia de sosire a maratonului din Boston (nord-est), soldat cu trei morţi şi 180 de răniţi, conform unui bilanţ dat publicităţii luni.

×