x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Explozii în teritoriile palestiniene! Israelul a lovit rachetele Hamas

Explozii în teritoriile palestiniene! Israelul a lovit rachetele Hamas

de Redacția Jurnalul    |    13 Feb 2023   •   09:15
Explozii în teritoriile palestiniene! Israelul a lovit rachetele Hamas
Sursa foto: Hepta

Mai multe explozii au zguduit luni dimineață Fâșia Gaza, potrivit unui martor Reuters, în timp ce armata israeliană a declarat că a atacat un sit subteran folosit de islamiștii Hamas din enclava palestiniană pentru a fabrica rachete, scrie Reuters.

Atacurile aeriene au venit după ceea ce Israelul a descris ca fiind doborârea în weekend a unei rachete care fusese lansată din Gaza. Nu a existat nicio revendicare palestiniană pentru această lansare.

În Cisiordania ocupată de Israel, un alt teritoriu palestinian, martorii au declarat că trupele au înconjurat o casă din orașul Nablus, după care au avut loc focuri de armă soldate cu posibile victime.

Bârlogul Leilor, un grup de palestinieni cu sediul în Nablus și în apropiere de Jenin, care a fost supus unor raiduri israeliene intensificate în ultimul an, a declarat că a prins într-o ambuscadă o unitate militară. Israelul nu a făcut niciun comentariu imediat.

Surse palestiniene au declarat că forțele terestre israeliene au tras, de asemenea, luni asupra pozițiilor de frontieră ale Hamas. Sirenele au răsunat în orașele israeliene din apropierea graniței cu Gaza, avertizând asupra unor posibile noi lansări de rachete.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Israel hamas