x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Explozii uriaşe la un depozit de muniţie din estul Bulgariei! S-a format un crater de peste patru metri (VIDEO)

Explozii uriaşe la un depozit de muniţie din estul Bulgariei! S-a format un crater de peste patru metri (VIDEO)

06 Iun 2012   •   12:14
Explozii uriaşe la un depozit de muniţie din estul Bulgariei! S-a format un crater de peste patru metri (VIDEO)

Noua persoane au fost ranite marti iar alte trei sunt date disparute dupa o serie de explozii la un depozit de munitie, in estul Bulgariei, a anuntat ministrul de Interne bulgar Tvetan Tvetanov, relateaza AFP.

"Cautarile pentru cei trei muncitori din atelierul unde s-a produs prima explozie nu s-au oprit", a declarat acesta pentru televiziunea publica BNT.

"Un crater de peste patru metri s-a format la locul primei explozii, nimic nu a mai ramas din atelier", a declarat procurorul general adjunct, Boiko Naidenov, lasand sa se inteleaga ca este improbabil ca cei trei muncitori sa mai fie gasiti.

Din cei 21 de lucratori prezenti la fata locului, 18 au fost salvati iar 9 dintre ei sunt spitalizati, conform ministrului de Interne.

Acest depozit, apartine unui intreprinzator privat care se ocupa cu distrugerea de munitie, in apropiere de satul Lozenet, situat pe una dintre principalele rute de legatura intre capitala bulgara, Sofia, si Marea Neagra.

Aproximativ 15.000 de tone de munitie, datand din perioada Pactului de la Varsovia, sunt stocate in depozite din Bulgaria. Distrugerea acestei munitii a fost intarziata din cauza lipsei de mijloace financiare.

Alte doua serii de explozii s-au produs, una in decurs de mai multe zile, in iulie 2008, la Celopecene, in apropiere de Sofia (vest), si alta in noiembrie 2011, langa satul Lovni-Dol (centru). In aceste explozii nu s-au inregistrat raniti.

Proprietarul depozitului de la Lozenet a declarat ca in aceasta unitate este distrusa munitie provenind de la Celopecene si ca aceste explozii nu antreneaza niciun risc pentru sanatatea populatiei satului.

Cu toate acestea, autoritatile au inceput evacuarea satul Lozenet unde au izbucnit mai multe incendii stinse rapid. De asemenea, doua proiectile au cazut intr-o curte din satul Gorno Alexandrovo, situat la mai multi kilometri de locul exploziilor si care a fost si el evacuat.

×