x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Exploziile din Boston, primul atac terorist din SUA după 9/11. Obama: Nu ştiu cine a făcut asta şi de ce (VIDEO - GALERIE FOTO)

Exploziile din Boston, primul atac terorist din SUA după 9/11. Obama: Nu ştiu cine a făcut asta şi de ce (VIDEO - GALERIE FOTO)

16 Apr 2013   •   08:50
Exploziile din Boston, primul atac terorist din SUA după 9/11. Obama: Nu ştiu cine a făcut asta şi de ce (VIDEO - GALERIE FOTO)

Cele două explozii, produse luni după-amiază la linia de sosire a maratonului din Boston, reprezintă primele atacuri teroriste pe pământ american după atentatele comise de reţeaua internaţională Al Qaida împotriva World Trade Center, Pentagonului şi Casei Albe în 2001, soldate cu peste 3.000 de morţi, scrie azi media din SUA.

Luni, două dispozitive explozive artizanale au explodat pe o stradă aglomerată la linia de sosire a celui mai vechi maraton din SUA, în jurul orei locale 14h50, la un interval de 12 secunde unul de altul.

GALERIE FOTO

Preşedintele Barack Obama, reacţionând la exploziile de la Maratonul din Boston, a declarat că Statele Unite nu ştiu "cine a făcut acest lucru şi de ce", dar a promis că oricine este responsabil "va simţi întreaga greutate a justiţiei", informează Associated Press.

"Îi vom găsi pe cei care au făcut acest lucru şi îi vom trage la răspundere", a mai spus preşedintele.
                  
Obama a făcut aceste remarci luni seară într-o intervenţie de la Casa Albă, la aproximativ trei ore după ce două puternice explozii s-au produs în apropierea liniei de sosire a maratonului. Cel puţin două persoane au fost ucise şi 50 rănite în explozii.
                  
După explozii, Obama s-a aflat în contact permanent cu organele de aplicare a legii federale şi oficiali din statul Massachusetts.
                  
Serviciul Secret a reacţionat cu prudenţă la explozii, extinzând perimetrul de securitate în jurul Casei Albe.





×