x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Exporturile Israelului vor atinge un nivel record de peste 160 de miliarde de dolari în 2022

Exporturile Israelului vor atinge un nivel record de peste 160 de miliarde de dolari în 2022

de Redacția Jurnalul    |    26 Dec 2022   •   19:40
Exporturile Israelului vor atinge un nivel record de peste 160 de miliarde de dolari în 2022

Exporturile Israelului au crescut, conform estimărilor, cu peste 10% în aacest an, până la un nivel record de cel puțin 160 de miliarde de dolari, condus de exporturile de servicii, a anunțat Ministerul Economiei, conform Reuters.

Exporturile, aproximativ 30% din activitatea economică a Israelului, au fost de 144 de miliarde de dolari în 2021, când serviciile au depășit pentru prima dată bunurile ca principal export al țării.

În 2022, serviciile vor reprezenta probabil 51% din totalul exporturilor, conduse de exporturile de înaltă tehnologie, cum ar fi programarea și cercetarea și dezvoltarea, a declarat ministerul.

Ministerul a precizat că exporturile totale ar putea depăși 165 de miliarde de dolari în 2022, dacă ritmul din primele trei trimestre ale anului va fi menținut.

Asociația Producătorilor din Israel a declarat că, deși exporturile au reușit să crească în ciuda unei serii de provocări, este îngrijorată cu privire la anul viitor.

"2023 poartă cu el pericolele unei recesiuni globale, localizate în multe țări și dificultăți în lanțurile de aprovizionare", a declarat Ron Tomer, președintele grupului.

Fără a detalia, el a spus că se așteaptă ca guvernul israelian să își facă datoria și să ajute economia și exporturile să continue să crească în această perioadă dificilă.

Economia Israelului este prognozată să crească cu aproximativ 6% în acest an, dar cu doar 3% în 2023.

Cu o cotă de 38%, Europa este cel mai mare partener comercial al Israelului, urmată de Americi, cu 35%, și Asia, cu 24%.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: export Israel