x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Stirile zilei 21 mai 2004

EXTERNE/Stirile zilei 21 mai 2004

21 Mai 2004   •   00:00

ONU condamna atacurile

In reactie la atacul israelian asupra unui grup de manifestanti din orasul Rafah, din Fasia Gaza, ONU a adoptat, fara participarea SUA, o rezolutie prin care condamna Israelul pentru uciderea, miercuri, a 10 palestinieni. Armata israeliana a ucis alti cinci palestinieni ieri, continuand sirul atacurilor cu rachete. In Israel, seful miscarii „Brigazile martirilor lui Al Aqsa" a fost gasit vinovat de cinci crime de catre un tribunal din Tel Aviv. (Ana Ilie)

Nunta securizata

Casatoria printului mostenitor Felipe de Burbon cu Letizia Ortiz, stabilita pentru sambata la Madrid, se poate mandri, pe langa fastul unei nunti regale, cu un dispozitiv de securitate exceptional. Traseul alaiului a fost intesat de camere de supraveghere si peste 17.700 de politisti, lunetisti si garzi civile (cam 15% din fortele de securitate ale Spaniei) au fost mobilizati. Masuri dure de securitate vor fi aplicate si la hotelurile care vor gazdui cei 1.600 de invitati, capete incoronate si sefi de stat. (Ana Ilie)

Raid asupra unor nuntasi

Peste 40 de persoane, majoritate femei si copii, au fost ucise miercuri noapte, in urma unui raid american. Incidentul s-a produs aproape de granita Irakului cu Siria si Iordania. Irakienii sustin ca tirurile au vizat civili care participau la o nunta. Nuntasii au tras focuri de arma. La scurta vreme a avut loc raidul ucigas. Pentagonul a afirmat insa ca atacul a vizat presupusi combatanti straini, care au deschis focul asupra elicopterelor. (Irina Cristea)
×
Subiecte în articol: externe