x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Facebook acuzată de favorizarea străinilor la angajare

Facebook acuzată de favorizarea străinilor la angajare

04 Dec 2020   •   14:02
Facebook acuzată de favorizarea străinilor la angajare

Departamentul american de Justiție a depus plângere împotriva companiei Facebook, acuzând-o de discriminare la angajarea personalului. În motivarea acțiunii, instituția afirmă că platforma a blocat accesul cetățenilor la 2.650 de posturi, în detrimentul străinilor, transmite AFP.

"A creat intenţionat un sistem de angajare care a împiedicat americani calificaţi să aibă o şansă de a afla de posturile disponibile şi de a se prezenta la interviuri" arată aceasta.

Facebook nu a afișat posturile vacante pe pagina sa de web și a refuzat aplicațiile online, pentru a le păstra pentru persoane care lucrau deja în companie cu viză de muncă temporară și care vroiau să obțină cartea verde. 

Pentru statutul de rezident permanent în Statele Unite, o persoană trebuie să aibă un loc de muncă permanent, iar angajatorul să dovedească faptul că nu are un alt candidat calificat pentru acel post.

Rețeaua de socializare a inițiat astfel un proces de recrutare discriminatoriu, timp de un an și 9 luni, pentru 2.650 de locuri de muncă. În peste 80% dintre acestea, nu s-a înscris niciun cetățean american.

"Mesajul nostru către angajatori, în special din sectorul tehnologiei informației, este clar: nu puteţi favoriza recrutarea ilegală de salariaţi străini cu viză temporară'' a declarat Eric Dreiband, responsabil pentru drepturi civice din Departamentul de Justiţie.

Administrația Trump a încercat să favorizere angajarea cetățenilor americani prin descurajarea imigrației, reducând acordarea de vize tip H1-B, necesare pentru angajarea în sectorul IT, dar acțiunile au fost respinse în justiție.
 

×