x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Facebook, noua armă împotriva al-Quaeda

Facebook, noua armă împotriva al-Quaeda

19 Aug 2009   •   00:00

Specialiştii agenţiilor de informaţii au creat o reţea socială tip Facebook, care este dedicată teroriştilor sau suspecţilor de atacuri teroriste. Baza de date creată ajută la identificarea personajelor cheie şi ar putea prezice atacurile teroriste, fiind considerată o armă neconvenţională împotriva al-Qa'ida



Agenţiile de informaţii adoptă o nouă tehnică, destul de controversată, de a-i identifica pe teroriştii internaţionali.  Ei construiesc o bază de date tip Facebook în care vor stoca informaţii despre terorişti din întreaga lume, cu ajutorul căreia ar putea preveni atacurile teroriste.

Analizând reţelele sociale deja existente între terorişti faimoşi, suspecţi şi chiar martori nevinovaţi arestaţi doar pentru că s-au aflat în locul nepotrivit la momentul nepotrivit, şefii agenţiilor militare speră ca astfel să deschidă un nou front în războiul cu împotoriva terorismului. Ideea este de a aduna informaţii considerabile despre oameni - indiferent cât de obscure sau irelevante par să fie - ca apoi, acestea să fie introduse în computere care sunt programate să facă asocieri şi conexiuni care altfel, ar putea fi trecute cu vederea de agenţii umani, spun specialiştii, citaţi de The Independent.

Programul este deja activ în specal în Irak şi Afghanistan, unde mii de oameni au fost arestaţi şi interogaţi pentru informaţii care ar putea fi introduse în bazele de date pentru a fi analizate de programele de reţele sociale.

×
Subiecte în articol: externe