x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Facebook și Instagram șterg conturile asocitate cu mișcarea conspiraționistă „QAnon”

Facebook și Instagram șterg conturile asocitate cu mișcarea conspiraționistă „QAnon”

07 Oct 2020   •   10:21
Facebook și Instagram șterg conturile asocitate cu mișcarea conspiraționistă „QAnon”

Toate conturile legate de mișcarea conspiraționistă „QAnon” vor fi șterse de pe Facebook și Instagram, în contextul alegerilor prezidențiale din SUA preconizate pentru 3 noiembrie, scrie AFP, citat de Agerpres.

Facebook, acuzat frecvent că nu luptă împotriva entităților care propagă ură pe platforma de social media, a precizat că vor fi eliminate și paginile care nu „au conținuturi violente” în cazul în care sunt asociate cu această mișcare.

„În timp ce noi eliminam conținuturi legate de QAnon, care celebra și susținea violența, am văzut alte conținuturi despre alte forme de pericol în viața reală. De exemplu, afirmații potrivit cărora anumite grupuri de persoane s-ar afla la originea incendiilor de pădure de pe coasta de Vest.”, se arată într-un comunicat de presă al Facebook.

Întrebat despre QAnon în august, în urma unor măsuri luate de Facebook, preşedintele american Donald Trump, care încearcă să-şi reînnoiască mandatul la alegerile din noiembrie, a declarat că a văzut înainte de toate „oameni care iubesc ţara noastră”.

×