x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Familia a decis: înmormântarea nu se amână!

Familia a decis: înmormântarea nu se amână!

de Sorin Anghel    |    17 Apr 2010   •   00:00
Familia a decis: înmormântarea nu se amână!
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Posibilitatea amânării până luni a înmormâtării soţilor Kaczynski a picat. Familia preşedintelui a refuzat acest lucru, spunând chiar că cele opt zile de la accidentul aviatic şi până la funeralii reprezintă prea mult.

Anunţul a fost făcut şi de către reprezentanţii Primăriei Cracovia, care i-au liniştit astfel pe turiştii veniţi în Polonia special pentru acest eveniment.

În această seară în Piaţa Centrală din Cracovia va avea loc un concert de muzică clasică prin care Polonia vrea să comemoreze victimele tragediei de la Smolensk. Cele mai importante figuri ale muzicii poloneze vor interpreta piese compuse Mozart. Concertul se vrea a fi un tribut la adresa celor ce au pierit la "al doilea Katyn", aşa cum numesc locuitorii din Cracovia accidentul aviatic petrecut sâmbăta trecută.

Duminică, în centrul istoric al Cracoviei, sunt asteptaţi 40.000 de oameni. Aceştia îl vor conduce pe Lech Kaczynski de la Biserica Mariacki spre Castelul Wawel, pe strada Grodzka. În clipa de faţă, toate biletele pentru trenurile care ajung la Cracovia sunt vândute.

×
Subiecte în articol: externe