x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Familia franceză răpită în nordul Camerunului, eliberată. Cei şapte ostatici sunt teferi (VIDEO)

Familia franceză răpită în nordul Camerunului, eliberată. Cei şapte ostatici sunt teferi (VIDEO)

19 Apr 2013   •   15:28
Familia franceză răpită în nordul Camerunului, eliberată. Cei şapte ostatici sunt teferi (VIDEO)

O familie de cetăţeni francezi, răpită sub ameninţarea armelor de către extremiştii islamişti din nordul Camerunului, a fost eliberată după două luni de captivitate.

”Președintele Republicii Camerun Paul Biya anunță opinia publică națională și internațională că cei șapte ostatici francezi răpiți la 19 februarie 2013 la Dabanga au fost predați în această noapte (n.r. joi spre vineri) autorităților cameruneze”, se arată într-un comunicat citit pe postul național de radio.

În același comunicat se precizează că ”domnul Tangui-Fournier, soția sa Alban, fratele său și cei patru copii sunt teferi”.

Autorităţile cameruneze şi franceze nu au furnizat detalii suplimentare, spunând doar că eliberarea francezilor a fost făcută pe parcursul nopţii trecute.

Preşedintele francez, Francois Hollande, a declarat că toţi cei şapte membri ai familiei sunt în siguranţă, în capitala cameruneză, Yaounde, iar starea lor de sănătate este bună.

×