x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Familie din estul Ucrainei, orbită după bombardamente. Un medic polonez salvează vederea mamei

Familie din estul Ucrainei, orbită după bombardamente. Un medic polonez salvează vederea mamei

03 Apr 2022   •   15:18
Familie din estul Ucrainei, orbită după bombardamente. Un medic polonez salvează vederea mamei

Un medic polonez salvează vederea unei familii după un bombardament în urma căruia mama și cei doi fii ai ei au rămas orbi.

În dimineața zilei de 11 martie, în regiunea Dnipropetrovsk, estul Ucrainei, o bombă a căzut în casa Olenei Selichzianowa. Mama a doi băieți gemeni de cinci ani, Nazar și Timur, a povestit că a căzut în genunchi și și-a tras fiii sub ea pentru a-i proteja. După aceea, nu își mai amintește nimic.

Toți trei au fost orbiți de schije, care le-au tăiat și brațele și fețele. Pielea le-a fost arsă și un ciob de sticlă s-a înfipt într-unul dintre ochii Olenei, iar piciorul i-a fost rupt, scrie BBC.

Familia a fost scoasă din moloz și dusă la un spital din apropiere, dar rănile erau atât de grave încât a trebuit transferată rapid. La Lviv, oftalmologul Nataliya Preys a trimis imagini cu rănile fostului său profesor din Polonia, profesorul Robert Rejdak, de la Universitatea de Medicină din Lublin.

Familia trebuia tratată imediat, însă, din cauza luptelor din Ucraina, Olena, Nazar și Timur au ajuns în Polonia abia după o săptămână.

„Au venit din iad", a spus profesorul Rejdak: „mama era complet oarbă. Copiii erau atât de înfometați și obosiți când au ajuns, încât nu făceau decât să mănânce, să doarmă și să plângă"

„Am decis să o operăm pe mamă. Am efectuat o operație bilaterală de cataractă. Operația a fost foarte complicată din cauza rănilor, din cauza unei bucăți de sticlă în interiorul unui ochi. Din fericire, operația a decurs foarte bine și Olena vede aproape complet. Procesul de vindecare este perfect, așa că sper că va fi și mai bine, dar cel puțin acum își poate vedea băieții”, a spus medicul.

Drumul spre vindecare al băiețeilor va dura mai mult timp. Nazar și-a pierdut un ochi.

(sursa: Mediafax)

×