x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Familie salvată după şase zile petrecute în pădure. Mai aveau puţin şi-şi mâncau câinele

Familie salvată după şase zile petrecute în pădure. Mai aveau puţin şi-şi mâncau câinele

06 Feb 2012   •   12:46
Familie salvată după şase zile petrecute în pădure. Mai aveau puţin şi-şi mâncau câinele

O familie de trei persoane a fost salvata dupa ce a petrecut sase zile intr-o padure din Oregon, SUA, dormind noptile intr-o scorbura de copac. Cei trei plecasera la cules de ciuperci, insa s-au ratacit. Inainte sa fie salvati, ratacitii se gandeau serios sa-si manance cainele, un pit-bull pe nume Jesse.

Dan Conne si sotia lui Belinda, de 47 de ani, impreuna cu fiul Michael, de 25, se mutasera recent in Jackson County, zona pe care nu cunosteau foarte bine.

Pe 29 ianuarie acestia au mers cu un jeep pana intr-o zona de campare, in padure. Si-au lasat hainele groase in masina si au pornit pe jos in cautare de ciuperci.

Cand s-a lasat intunericul, insa, n-au mai reusit sa gaseasca drumul inapoi. Michael alunecase si isi scrantise piciorul, iar Melinda era epuizata. Incepuse si ploaia, astfel incat familia s-a adapostit sub un copac prabusit.

A doua noapte, cand deja incepusera cautarile, Dan Conne reusise sa inalte un adapost, dar acesta s-a daramat. Restul noptilor le-au petrecut intr-o scorbura de copac.

Cand au fost gasiti de un elicopter, Dan si Belinda sufereau de hipoermie, la fel ca si fiul Michael, care avea si o glezna scrantita. Temperaturile au fost de 10 grade, in timpul zilei, coborand la limita inghetului pe timp de noapte.

Dan Conne spune ca au avut apa de la un izvor din apropiere, insa nu au gasit nimic de mancare in cele sase zile petrecute in padure. Astfel, pe masura ce timpul trecea, incepusera sa se gandeasca serios daca este cazul sa manance cainele, un pitt-bull pe nume Jesse, care ii insotise.

"E un caine atat de bun, incat nu cred ca ne-ar fi purtat pica", a spus Belinda Conne, dupa ce a fost salvata.

Cautarile au inceput chiar a doua zi dupa cei trei se ratacisera in padure, fiind trimise mai multe elicoptere care sa patruleze zona in care se credea acestia s-ar putea afla.

Familia a povestit ca puteau vedea foarte bine elicopterele trecand pe deasupra, insa nu aveau cu ce sa semnalizeze, ca sa le atraga atentia. In toate cele sase zile nu reusisera sa aprinda focul, iar Blackberry-ul Belindei ramasese fara baterie inca dinainte de a se rataci.

"Era prima data cand nu ne luasem nici chibrituri, nici brichete cu noi. Sa freci doua lemne sau sa ciocnesti pietrele ca sa faci scanteie nu merge decat in filme", a povestit Dan Conne.

In cea de-a sasea zi, seriful John Ward, care mai avusese parte de astfel de cazuri, a decis sa isi extinda cautarile. "Nu gasisem nimic in locurile evidente in care puteau fi, asa ca ne-am decis sa cautam si in locurile mai putin evidente in care s-ar putea afla. Din experienta mea stiu ca, deseori, oamenii devin confuzi in astfel de conditii si ajung in locuri in care nu te-ai astepta", a spus acesta.

Intr-adevar, familia a fost gasita mai la deal de locul in care fusese parcat jeep-ul. Cautatorii banuiau ca cei trei ar fi mers, in mod logic, la vale.

Pentru a atrage atentia elicopterului, Dan Conne a folisit un cutit si ecranul telefonului sotiei pentru a emite semnale luminoase.

"Sotia avea acel Blackberry, iar eu aveam un cutit. Am tot facut semnale. Sotia mi-a zis sa incetez, ca o sa-i orbesc, dar am vrut sa ma asigur ca ne vad".

Cei trei au fost recuperati si dusi la spital, unde au primit hrana si s-au intremat. Cainele Jesse este si el in stare buna.

×