x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Familiile liderilor Wagner, amenințate înainte ca Prigojin să-și oprească înaintarea spre Moscova

Familiile liderilor Wagner, amenințate înainte ca Prigojin să-și oprească înaintarea spre Moscova

de Redacția Jurnalul    |    26 Iun 2023   •   23:45
Familiile liderilor Wagner, amenințate înainte ca Prigojin să-și oprească înaintarea spre Moscova
Sursa foto: Hepta

Familiile liderilor Wagner au fost amenințate de serviciile de informații rusești înainte ca Evgheni Prigojin să-și oprească avansul spre Moscova, au declarat surse de securitate britanice pentru The Telegraph.

De asemenea, s-a apreciat că mercenarii aveau 8.000 de luptători, în loc de 25.000, așa cum se pretinde, și probabil că nu ar fi reușit să cucerească capitala rusă, a relatat publicația, citată de Sky News.

Raportul oferă o perspectivă asupra misterului motivului pentru care Prigojin și-a anulat avansul către Moscova sâmbătă, cu doar câteva ore înainte de a ajunge în oraș.

Liderul Wagner și-a chemat trupele după ce a ajuns la un acord cu Kremlinul, negociat de liderul belarus Alexander Lukașenko.

Kremlinul a declarat că, în cadrul înțelegerii, Prigojin va merge spre Belarus în schimbul unei grațieri a acuzațiilor de trădare.

Cu toate acestea, nu a existat niciun comentariu din partea lui Prigojin cu privire la această sugestie.

De asemenea, rămâne neclar dacă ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, va fi retrogradat sau demis, așa cum a cerut Prigojin, după ce în această dimineață a fost difuzat un videoclip în care acesta vizita trupele.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: wagner Prigojin