x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fenomen MISTERIOS pe cerul Rusiei. Ce a filmat un bărbat, deasupra oraşului Vladivostok (VIDEO)

Fenomen MISTERIOS pe cerul Rusiei. Ce a filmat un bărbat, deasupra oraşului Vladivostok (VIDEO)

02 Sep 2013   •   12:56
Fenomen MISTERIOS pe cerul Rusiei. Ce a filmat un bărbat, deasupra oraşului Vladivostok (VIDEO)

Spectacol pe cerul Rusiei. Martorii care au asistat la eveniment spun că au văzut un obiect care ardea pe cerul oraşului Vladivostok, scrie Russia Today. Ei susţin că obiectul care a explodat pe cer a lăsat o dâră care a rămas acolo timp de o oră şi jumătate.

Fotografiile şi filmuleţele postate online au stârnit reacţii diverse în rândul internauţilor. Unii martori spun că ar fi fost vorba despre un meteorit.

"Eram în maşină. Nu am început să fac fotografii imediat. Iniţial, nu am acordat atenţie fenomenului. Obiectul zbura fără să facă zgomot", a declarat un martor.

Alţii spun că ar fi fost vorba despre un obiect artificial. Astronomul rus Vladimir Surdin a facut legatura cu lansarea unei rachete Zenit 3SLB, de pe cosmodromul din Baikonur, Kazahstan. El spune ca din fotografiile facute este evident faptul ca obiectul a fost unul artificial.

Fenomenul petrecut deasupra oraşului Vladivostok a readus în discuţie ploaia de meteoriţi care s-a abătut pe 15 februarie deasupra Celiabinskului după explozia, la circa 20 km altitudine, a unui asteroid al cărui diametru a fost estimat la 17 m şi cu o greutate între 5.000 şi 10.000 de tone.

Mai mult decât miile de mici fragmente de piatră care au ajuns la sol, unda de şoc de la dezintegrare, apărută un minut mai târziu, a provocat importante pagube în oraş.

Peste o mie de persoane au fost rănite. În regiune s-au găsit numeroase fragmente, însă se apreciază că cea mai mare bucată din meteorit a căzut în lacul Cebarkul. Oameni de ştiinţă încearcă în prezent să o localizeze şi să o scoată la suprafaţă.

×