x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fenomene naturale extreme sau anunţarea unui pericol iminent? O altă ţară lovită de fenomene naturale bizare

Fenomene naturale extreme sau anunţarea unui pericol iminent? O altă ţară lovită de fenomene naturale bizare

07 Oct 2013   •   08:54
Fenomene naturale extreme sau anunţarea unui pericol iminent? O altă ţară lovită de fenomene naturale bizare
Statele Unite ale Americii sunt lovite în plin de o serie de fenomene meteorologice extreme. În mai puţin de o zi, ţara a fost devastată de o serie de tornade şi acoperită de un strat gros de zăpadă.

Nu mai puţin de 12 tornade au distrus totul în cale în statul american Nebraska timp de aproape trei ore. Zeci de case şi magazine au fost distruse de furia naturii, iar alte sute de clădiri au rămas fără acoperiş.

Tornadele au împrăştiat resturi pe o rază de câţiva kilometri.

În acest timp, unele regiuni din Wyoming şi Dakota de Sud au fost acoperite de un strat gros de zăpadă, ce depăşeşte 50 de centimetri în anumite zone. Ninge ca în poveşti de aproape o zi, însă bucuria nu a durat prea mult. Traficul rutier şi aerian a fost paralizat, iar zeci de mii de oameni au rămas fără curent electric.

Şi veştile rele se ţin lanţ: furtuna tropicală Karen se apropie de sudul statului american Louisiana.

Furtuna Karen a continuat să piardă în intensitate, astfel că meteorologii susţin că nu există şanse ca aceasta să se transforme într-un uragan. Cu toate acestea, furtuna încă reprezintă o ameninţare puternică, iar autorităţile din Louisiana, Florida şi Alabama rămân în stare de urgenţă.×
Subiecte în articol: bizar fenomene naturale pericol tornade