În Elveția, țară a cărei emblemă este Saintbernard-ul (celebrul câine ciobănesc salvator), legislația nu interzice uciderea câinilor și pisicilor în scopul consumului alimentar. Iar patrupedele respective sunt frecvent în meniul fermierilor din Appenzell și St. Gallen – comunități din Valea Rinului, după cum a descoperit publicația Tages Anzeiger.
„Ce e așa de ciudat? Carnea e carne”, a declarat un fermier. Acesta a preferat, totuși, să rămână anonim, pentru a nu-și atrage consecințele furiei militanților pentru drepturile animalelor.
Uciderea câinilor și pisicilor se face și de către măcelari, dar unii fermieri se ocupă personal de „problemă”, folosindu-se de arme de vânătoare sau de ciomege.
Specia crescută în mod special pentru carne de fermierii elvețieni este o rudă apropiată a Rottweiler-ului, un masiv câine de pază.
Preparatul culinar din carne de câine sau pisică cel mai răspândit este „mostbröckli” - o formă de șuncă marinată. „Nimeni nu poate spune ce are în farfurie, când carnea este preparată astfel”, susține un fermier.
Ultima propunere de modificare a legislației, destinată interzicerii consumului de carne de câini și pisici a fost respinsă de parlamentul elvețian în urmă cu 20 de ani.
Citește pe Antena3.ro