x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fiica transgender a lui Elon Musk cere schimbarea numelui pentru a rupe legăturile cu tatăl ei

Fiica transgender a lui Elon Musk cere schimbarea numelui pentru a rupe legăturile cu tatăl ei

21 Iun 2022   •   10:20
Fiica transgender a lui Elon Musk cere schimbarea numelui pentru a rupe legăturile cu tatăl ei

Fiica transgender a lui Elon Musk a depus o cerere pentru a-şi schimba numele în conformitate cu noua sa identitate de gen şi pentru că "nu mai locuiesc cu tatăl meu biologic şi nici nu mai doresc să am vreo legătură cu acesta".

Cererea de schimbare a numelui şi de eliberare a unui nou certificat de naştere care să reflecte noua sa identitate de gen a fost depusă la Tribunalul Superior al comitatului Los Angeles din Santa Monica în luna aprilie. Ea a ieşit la iveală recent în unele relatări din presa online, potrivit Reuters.

Xavier Alexander Musk, care a împlinit recent 18 ani, vârsta consimţământului în California, a cerut instanţei să îşi schimbe recunoaşterea de gen din bărbat în femeie şi să îşi înregistreze noul nume, potrivit documentelor judiciare disponibile online prin PlainSite.org. Mama ei este Justine Wilson, care a divorţat de Musk în 2008.

Nu a existat nicio altă explicaţie privind ruptura dintre fiica lui Musk şi tatăl său, şeful Tesla şi SpaceX.

În luna mai, la aproximativ o lună după ce a fost depus documentul de schimbare a numelui şi a sexului, Musk şi-a declarat sprijinul pentru Partidul Republican, ai cărui aleşi susţin o serie de legi care ar limita drepturile persoanelor transgender în statele din întreaga ţară.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: elon musk