x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fitch înrăutățește perspectiva ratingului SUA din cauza crizei provocată de pandemie

Fitch înrăutățește perspectiva ratingului SUA din cauza crizei provocată de pandemie

02 Aug 2020   •   20:30
Fitch înrăutățește perspectiva ratingului SUA din cauza crizei provocată de pandemie

Agenţia de evaluare financiară Fitch menține la "AAA" ratingul SUA, însă a înrăutăţit perspectiva de la stabilă la negativă, din cauza deteriorării finanțelor publice și absenței unui plan de consolidare economică după pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

Datoria guvernamentală a Statelor Unite este cea mai ridicată în rândul ţările cu rating "AAA" și va depăși 130% din PIB până în 2021.

"Flexibilitatea financiară, asistată de intervenţia Rezervei Federale a SUA în vederea restabilirii lichidităţilor către pieţele financiare, nu atenuează în întregime riscurile la adresa sustenabilităţii pe termen mediu a datoriei, şi creşte riscul ca autorităţile SUA să nu consolideze suficient finanţele publice pentru a stabiliza datoria publică după ce trece şocul provocat de pandemie", arată Fitch.

"Decizia Fitch reduce încrederea în pieţele financiare americane, şi va determina unele companii să vândă bonduri SUA, deci ar putea fi afectate randamentele obligaţiunilor, chiar dacă nimeni nu se aşteaptă la intrarea SUA în incapacitate de plată", a spus Mike Englund, economist şef la Action Economics.

Agenţia de evaluare financiară Moody's a confirmat la "AAA" ratingul atribuit Statelor Unite, în luna iunie, cu perspectivă stabilă.

 

×
Subiecte în articol: sua titch rating pandemie coronavirus COVID