x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fitch reduce estimările privind evoluţia PIB-ului Statelor Unite în 2022 şi în 2023

Fitch reduce estimările privind evoluţia PIB-ului Statelor Unite în 2022 şi în 2023

18 Oct 2022   •   21:35
Fitch reduce estimările privind evoluţia PIB-ului Statelor Unite în 2022 şi în 2023

Agenția de rating Fitch a redus previziunile de creștere economică pentru Statele Unite pentru acest an și anul viitor și va avertiza marți că majorările de dobândă și inflația operate de Rezerva Federală vor duce economia americană într-o recesiune de tip 1990, potrivit CNN.

PIB-ul american ar urma să crească cu doar 0,5% anul viitor, față de 1,5% în prognoza din luna iunie, a relatat CNN, citând un raport Fitch.

Economiștii de la Fitch se așteaptă ca recesiunea din țară să fie destul de ușoară și anticipează creșterea ratei șomajului de la 3,5% în prezent la 5,2% în 2024, ceea ce implică pierderea a milioane de locuri de muncă, dar mai puțin decât cele pierdute în timpul celor două recesiuni anterioare, se arată în raport.

Fitch consideră că inflația ridicată se va "dovedi a fi o povară prea mare" pentru veniturile gospodăriilor anul viitor, micșorând cheltuielile de consum, ceea ce va duce la o încetinire în al doilea trimestru din 2023.

Prețurile de consum din SUA au crescut mai mult decât estimările în luna septembrie, iar presiunile inflaționiste au continuat să se majoreze, ceea ce a întărit așteptările că Rezerva Federală va majora luna viitoare a patra oară dobânda, cu 75 de puncte de bază.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Fitch Ratings SUA