x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Focuri de armă la Moscova: Un responsabil al serviciilor de securitate din Caucazul rus şi fratele lui au fost uciși

Focuri de armă la Moscova: Un responsabil al serviciilor de securitate din Caucazul rus şi fratele lui au fost uciși

02 Noi 2019   •   22:07
Focuri de armă la Moscova: Un responsabil al serviciilor de securitate din Caucazul rus şi fratele lui au fost uciși

Un înalt responsabil al serviciilor de securitate din Caucazul rus, precum şi fratele lui au fost ucişi cu focuri de armă sâmbătă, la Moscova, au anunţat autorităţile judiciare ruse, potrivit AFP şi TASS.


"Un necunoscut a tras în vestul capitalei asupra a doi oameni, dintre care unul era directorul Centrului de luptă împotriva extremismului din Republica Inguşetia", a anunţat Comitetul de anchetă moscovit într-un comunicat. Ambii au decedat la faţa locului, a precizat această sursă.

Potrivit agenţiei de presă TASS, care citează surse ale poliţiei, înaltul responsabil ucis se numea Ibrahim Eldjarkiev, iar a doua victimă era fratele lui.

La începutul lui ianuarie, acest poliţist de rang înalt a supravieţuit unui atentat. Vehiculul în care se afla a fost mitraliat pe un drum între Cecenia şi Inguşetia, iar trei poliţişti care se aflau în maşină au fost grav răniţi, potrivit unor surse citate de agenţiile de presă ruse.

Inguşetia, republică rusă din Caucaz, se învecinează cu Cecenia, care a fost în anii 1990 şi la începutul anilor 2000 scena a două războaie între Moscova şi o rebeliune separatistă care treptat s-a islamizat.

Centrele de luptă împotriva extremismului, care depind de Ministerul de Interne al Rusiei, sunt însărcinate în special cu combaterea terorismului în Federaţia Rusă.

AGERPRES

×