x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fondatorul companiei McAfee, căutat pentru CRIMĂ. "Stau îngropat în nisip, cu o cutie de carton pe cap. Este foarte inconfortabil!"

Fondatorul companiei McAfee, căutat pentru CRIMĂ. "Stau îngropat în nisip, cu o cutie de carton pe cap. Este foarte inconfortabil!"

14 Noi 2012   •   13:48
Fondatorul companiei McAfee, căutat pentru CRIMĂ. "Stau îngropat în nisip, cu o cutie de carton pe cap. Este foarte inconfortabil!"

John McAfee, fondatorul companiei producătoare de antivirus McAfee, este căutat pentru presupusa ucidere a unui alt cetăţean american pe o insulă turistică din Belize, anunţă AFP. John McAfee a declarat, însă, pentru revista americană Wired că se ascunde pe proprietatea sa, îngropat în nisip, cu o cutie de carton pe cap pentru a putea respira. "Este foarte inconfortabil, dar m-ar ucide dacă m-ar găsi", a spus fostul director al companiei McAfee .

Poliţia a intervenit, duminică seara, la reşedinţa lui McAfee din Ambergris Caye, o insulă în largul Belize, din Caraibe. Ofiţerii au vrut să-l interogheze în legătură cu uciderea vecinului său, americanul Gregory Faull.

"Suspectul rămâne de negăsit", a declarat şeful brigăzii de combatere a crimei organizate, Marco Vidal.

Cu taote astea, fostul director al companiei producătoare de antivirus McAfee a declarat pentru revista americană Wired că se ascunde pe proprietatea sa, îngropat în nisip, cu o cutie de carton pe cap pentru a putea respira. "Este foarte inconfortabil. Dar m-ar ucide dacă m-ar găsi", le-a spus McAfee reporterilor.

Întrebat în legătură cu focurile de armă care i-au provocat moartea lui Gregory Faull, McAfee a spus că nu ştie nimic decât că s-a tras asupra vecinului său, dar a precizat că este îngrijorat deoarece ucigaşii lui Faull îl caută pe el.

"Sub niciun pretext nu voi vorbi de bună voie cu poliţia din această ţară. Puteţi spune că sunt paranoic în această privinţă, dar vor să mă ucidă, este sigur. Încearcă să mă găsească de mai multe luni. Vor să mă reducă la tăcere. Eu nu sunt prea iubit de premier", a afirmat fondatorul McAfee.

Gregory Faull, în vârstă de 52 de ani, a fost găsit împuşcat mortal duminică dimineaţă la domiciliul său de către un angajat. Potrivit poliţiei, nu erau urme de intrare prin efracţie în locuinţă şi singurele obiecte dispărute erau laptopul şi telefonul mobil ale acestuia.

Locuitorii insulei susţin însă că McAfee ar fi avut recent o dispută. Potrivit Gizmodo, McAfee are un comportament din ce în ce mai bizar şi nu se mai integrează în comunitatea de expatriaţi. El ar consuma, de asemenea, droguri psihoactive.

McAfee locuieşte în Belize de patru ani. El a vândut compania care-i poartă numele la începutul anilor '90.

×
Subiecte în articol: crima john mcafee antivirus mcafee