x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ford transferă proprietatea uzinei din Craiova. Trei vehicule electrice, în producție din 2024

Ford transferă proprietatea uzinei din Craiova. Trei vehicule electrice, în producție din 2024

14 Mar 2022   •   15:34
Ford transferă proprietatea uzinei din Craiova. Trei vehicule electrice, în producție din 2024

Constructorul auto american Ford va transfera proprietatea uzinei de la Craiova către divizia Ford Otosan. Acesta va construi trei vehicule electrice începând din 2024.

Ford Otosan este cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa și va prelua proprietatea asupra fabricii de la Craiova și controlul asupra activității de producție din România.

Transferul va trebui aprobat de autoritățile din domeniu și s-ar putea finaliza în trimestrul III din acest an. 

Conform planului, fabrica de la Craiova va juca un rol cheie pentru activitatea Ford în Europa sprijinind în același timp planurile companiei cu privire la electrificare (Model e) și vehicule comerciale (Ford Pro)

Modelul Puma va avea o versiune complet electrică din 2024, construită la Craiova.

Un nou vehicul utilitar ușor, care va intra în producție anul viitor la Craiova și care va avea o versiune complet electrică din 2024, va fi următoarea generație Ford Transit Courier.

Totodată, vehiculul multifuncțional compact Tourneo Courier va fi construit la Craiova din 2023, cu o versiune complet electrică începând tot din 2024.

Compania a mai anunțat că producția modelului EcoSport se va opri până la finalul acestui an.

De asemenea, Guvernul României salută anunțul către Ford cu privire la cele trei vehicule complet electrice ce se vor produce la fabrica din Craiova, începand din 2024.

„Guvernul României salută anunțul făcut astăzi de către Ford cu privire la cele trei vehicule complet electrice ce se vor produce la fabrica din Craiova, începand din 2024. Ne bucurăm că fabrica din România va continua să joace un rol strategic pe piața de vehicule comerciale și electrice din Europa”, transmite Executivul pe Facebook.

 

×
Subiecte în articol: ford