x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Forțele ruse se întorc în Belarus și Rusia pentru reorganizare și realimentare

Forțele ruse se întorc în Belarus și Rusia pentru reorganizare și realimentare

30 Mar 2022   •   09:08
Forțele ruse se întorc în Belarus și Rusia pentru reorganizare și realimentare
Sursa foto: Agerpres

Forțele Kremlinului se întorc în Belarus și Rusia pentru "reorganizare și realimentare", afirmă Ministerul britanic al Apărării, conform Sky News.

În timp ce războiul din Ucraina intră în cea de-a 35-a zi, trupele de la Kremlin se întorc în Belarus și Rusia, într-o mișcare care pune "și mai multă presiune" asupra logisticii lor.

Cea mai recentă analiză vine după ce armata rusă a declarat că va reduce "drastic" operațiunile din apropierea Kievului și a Moscovei în timpul negocierilor de pace de ieri de la Istanbul.

Într-o declarație, Ministerul Apărării a spus: "Unitățile ruse care au suferit pierderi grele au fost forțate să se întoarcă în Belarus și Rusia pentru a se reorganiza și a se realimenta. O astfel de activitate pune și mai multă presiune asupra logisticii deja tensionate a Rusiei și demonstrează dificultățile pe care Rusia le are în reorganizarea unităților sale în zonele înaintate din Ucraina. Rusia va continua probabil să compenseze capacitatea sa redusă de manevră terestră prin lovituri masive de artilerie și rachete."

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina