x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Forțele ucrainene au capturat o lunetistă căutată din 2014. Baghera este de origine sârbă și a omorât peste 40 de ucraineni

Forțele ucrainene au capturat o lunetistă căutată din 2014. Baghera este de origine sârbă și a omorât peste 40 de ucraineni

27 Mar 2022   •   18:55
Forțele ucrainene au capturat o lunetistă căutată din 2014. Baghera este de origine sârbă și a omorât peste 40 de ucraineni
Sursa foto: Hepta

O lunetistă de origine sârbă a fost capturată de forțele ucrainene. Aceasta lupta în regiunea separatistă Donbas încă din 2014, anunță Ministerul ucrainean al Apărării.

Femeia este supranumită Baghera”, luptă împotriva Ucrainei din 2014 și ar fi omorât cel puțin 40 de ucraineni, inclusiv civili. Luptătoarea este rănită și a primit asistență medicală, scrie 24/7 News Bulletin.

Serviciile ucrainene de  informații susțin că Baghera face parte din „miliția populară” din Donețk.  Femeia spune că a fost abandonată pe câmpul de luptă.

„M-au abandonat. Știind că sunt rănită și având oportunitatea de a mă lua de acolo, au decis să mă lase, sperând că voi muri”, a spus ea.

Ea și-a luat numele de Irina Starikova și este o fostă handbalistă din Serbia, însă o cheamă de fapt Daniela Lazovic. Trecutul său este controversat. A fost călugăriță în Gornji Milanovac iar apoi s-a apucat de trafic de droguri, s-a convertit la religia islamică iar în 2014 a venit în Donbas pentru a lupta de partea separatiștilor pro-ruși.

Era căutată de autoritățile ucrainene din 2014, fiind acuzată că a ucis prizonieri ucraineni capturați de forțele separatiste. 

×
Subiecte în articol: ucraina lunetista sarba baghera