x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FORUM: Imigrantii romani, bascalia Occidentului!

FORUM: Imigrantii romani, bascalia Occidentului!

02 Iun 2004   •   00:00

Tema de astazi este unul din modurile in care romanii isi gasesc loc de munca in strainatate.

"Astazi m-au chemat trei recruiteri sa-mi ofere joburi (nu lucrez de trei ani):
Primul recruiter mi-a trimis acest e-mail ieri dupa-amiaza si mi-a spus sa-l sun astazi! Este vorba de doua joburi; astazi dimineata mi-a spus ca joburile nu mai sunt valabile (s-au ocupat peste noapte)...

Al doilea recruiter m-a sunat sa-mi ofere un job in afara Toronto, m-a intrebat de ce am plecat de la compania de mai sus - interesant - in USA si mi-a inchis telefonul!
Cred ca era SECURIST (era "private number")!

Al treilea recruiter m-a intrebat daca stiu de la VC++ la multa electronica dupa care mi-a spus ca salariul este 13$/hr (job in afara orasului); dupa care am auzit rasete in camera! Numele recruiterului: Benjamin Pang de la Roevin technical group. Tel: (905)826 4155. Nu m-au sunat cu lunile, iar deodata ma suna trei sa faca misto! In capitalism, ca in comunism, totul este sub control, chiar si bascalia!"
@Yoghinul

"Uite, Yoghi, sambata iau Sundaynews si, iti promit, iti scriu toate numerele de telefon, faxurile, e-mail-urile de aici din California. Daca tu ai cetatenie canadiana iti trimiti "rezume-ul" si poate o sa gasesti ceva. Compania care ai pus-o pe site este ca un "labor ready in USA" ...deci, nimic serios. Spune-mi, dupa ce meserie sa ma uit... Sper ca nu mai incepi cu prostiile si bazaconiile iara... astept sa- mi spui de ce meserie esti interesat... vorbesc serios... si sper ca vorbesti engleza bine."
@Daniel Boer

"Amice Daniel, Daca-i faci rost de job lu"" Yoghi, ma imbat. Pe bune. Ar fi prima data cand asvedea ca doi romani se ajuta pe-afara, nu de alta, da’ in jenere nu se prea intampla."
@Costica

"Radeti voi, dar radeti din nestiinta si (unii) de frica! Yoghinul are dreptate! Cine "indrazneste" sa plece de "unde trebuie " este pus pe lista neagra! Si pateste ca yoghinul: - vrei job-ul?/- da!/- poti sa incepi de maine?’/- da!/- OK, te sunam in doua ore./- sorry, nu mai ai job-ul!"
@beta_alfa
×
Subiecte în articol: diaspora