x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FORUM - Romanii, calatori pe meleagurile nipone

FORUM - Romanii, calatori pe meleagurile nipone

04 Iun 2004   •   00:00

Tema zilei o constituie impresiile romanilor din Japonia despre aceasta tara, locurile care trebuie sa fie vizitate de romanul calator.

Pe unde ati fost in Japonia? Eu in Tokyo, pen Izu (izu skyline mi-a placut), Kanagawa, Fuji etc...
Mi-au placut onsen-urile (hotelurile cu bai in aer liber cu apa termala), dar erau cam expensive (cam 900 $ noapte). Iar viata in Tokyo... too expensive (dadeam cam 20 $ pe o portie de spaghete, 5 $ pe un pahar de ceai...). In schimb imi placea ideea de Drink Bar (dadeai 2-300 yeni si beai ce voiai si cat puteai). M-a lasat rece China Town din Yokohama (prea multe culori tipatoare). Voi reveni (sa ma mai uit pe poze sa vad pe unde am mai fost )
@Katana

Cred ca se gasesc hoteluri cu onsen si mai ieftine. Cred ca ai gresit pretul (90$/noapte), dar am vazut si la 50$/ noapte. Corect, viata in Tokyo e extrem de scumpa. Iesi o data in oras si strici 100$ ca nimic... Corectie din nou! Barurile pentru baut sunt la 2.000-3.000 YENI (adica 25$)...
ChinaTown, intr-adevar, este prea aglomerata, dar Yokohama este splendida...
Ai vazut muntii Nikko si Toshogu Shrine?
@ Bogdan

M-tii Nikko parca i-am vazut din trecere. Si pretul la onsen nu l-am gresit sigur, am dat peste 90.000 yeni la un hotel (cel mai scump), iar la cel mai ieftin la care am stat am dat peste 40.000 (do the math)
Si la Saizeria (lantul ala de restaurante italienesti ) tin minte ca drink barul e 500 yeni. O sa vorbesc cu prietenii mei de acolo sa ma puna la curent cu noile preturi.
@Katana

Dupa o analiza completa, am ajuns la concluzia ca amandoi avem dreptate in felul nostru, Adica preturile variaza extrem de mult. Dar sa nu speriem eventualii turisti.
Preturile acopera o gama foarte larga de paturi sociale de aici din Japonia, dar nu va imaginati ca va acoperi paturile sociale din Romania, decat poate cele din varf... Din acest motiv, haideti sa facem ceva cu traiul in Romania!!!
@bogdan

In ceea ce priveste Kamakura, care se afla la doar 50 de km de Tokyo, este foarte ieftin de ajuns acolo cu trenul si cu metroul. Eu recomand insa de la Shibuya: Sengakuji - Templul celor 47 de Samurai... COST de la Shibuya cam 400 yeni. Asakusa Senso-ji Terra cu Ginza line.... Ueno Tokyo National Museum cu Ginza line.... Meiji Jingu Mae - Omote Sando cu JR line .....Ryogoku cu Oedo line - aici este renumitul Kougikan si Tokyo Edo Museum @Tanaka

×
Subiecte în articol: diaspora