x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fosta lideră din Myanmar, grațiată dar în detenție

Fosta lideră din Myanmar, grațiată dar în detenție

de Redacția Jurnalul    |    01 Aug 2023   •   11:15
Fosta lideră din Myanmar, grațiată dar în detenție
Sursa foto: Hepta

Conducerea militară din Myanmar a grațiat-o pe Aung San Suu Kyi, fosta lideră a țării. Ea a fost iertată pentru cinci infracțiuni pentru care fusese condamnată la 33 de ani de închisoare. Totuși, Suu Kyi va rămâne în detenție, potrivit Reuters.

Laureata Premiului Nobel, care săptămâna trecută a fost mutată din închisoare în arest la domiciliu, se află în detenție de când armata a preluat puterea printr-o lovitură de stat la începutul anului 2021.

Ea neagă toate acuzațiile care i se aduc. În urma unor procese despre care comunitatea internațională a spus că sunt manipulate politic, Suu Kyi a fost condamnată pentru numeroase infracțiuni, inclusiv fraudă electorală și corupție.

Radioteleviziunea din Myanmar a anunțat marți grațierile, dar o sursă a declarat că ea va rămâne în detenție.

„Ea nu va fi liberă din arest la domiciliu", a declarat sursa.

Suu Kyi, în vârstă de 78 de ani, fiica eroului independenței Myanmarului, a fost plasată pentru prima dată în arest la domiciliu în 1989, după proteste uriașe față de zeci de ani de regim militar.

În 1991, ea a câștigat Premiul Nobel pentru Pace pentru campania în favoarea democrației, dar a fost eliberată din arestul la domiciliu în 2010. Ea a câștigat alegerile din 2015 și a fost înlăturată de la putere în urma loviturii de stat din 2021.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: aung san suu kyi gratiere