x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul ministru francez de interne, condamnat la un an de închisoare cu executare pentru deturnare de fonduri publice

Fostul ministru francez de interne, condamnat la un an de închisoare cu executare pentru deturnare de fonduri publice

16 Ian 2019   •   19:51
Fostul ministru francez de interne, condamnat la un an de închisoare cu executare pentru deturnare de fonduri publice
Sursa foto: Captură video

Fostul ministru francez de interne Claude Gueant a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu executare pentru deturnare de fonduri publice, după ce Curtea de Casaţie i-a respins recursul în anulare, informează AFP. 

Curtea de Casaţie a validat condamnarea la doi ani de închisoare, dintre care unul cu suspendare, pronunţată la 23 ianuarie 2017 de Curtea de Apel din Paris împotriva fostei "mâini drepte" a preşedintelui Nicolas Sarkozy. 

Claude Gueant a fost condamnat de asemenea în acest caz la 75.000 de euro amendă şi interdicţia de a deţine funcţii publice timp de cinci ani. El ar putea totuşi să nu fie încarcerat, întrucât în Franţa pedepsele de închisoare cu executare mai mici de doi ani pot fi comutate, menţionează AFP. 

Potrivit acuzării, între 2002 şi 2004, Gueant, în timp ce era directorul de cabinet al lui Sarkozy, pe atunci ministru de interne, s-a autoretribuit în fiecare lună cu 5000 de euro dintr-un fond special destinat cheltuielilor de anchetă şi supraveghere ale poliţiştilor, în condiţiile în care primea un salariu 8000 de euro şi indemnizaţii de 2200 de euro. 

El a susţinut în faţa judecătorilor că era vorba de o practică folosită pe scară largă în minister şi pe care nu a considerat-o ilegală.

AGERPRES

×